Românii chiar au talent. Un bucureştean poate să interpreteze Rapsodia Română la interfon!

Un bucureştean din Drumul Taberei are un talent mai puţin obişnuit, putând să interpreteze Rapsodia Română de George Enescu la interfonul blocului. Acesta susţine că şi-a dat seama de acest talent într-o seară în care a rămas închis pe-afară şi a sunat la mai mulţi vecini, ca să-i deschidă.

„Tot formam şi formam, când mi-am dat seama că sună ca Eine Kleine Nachtmusik. Am mai dat nişte taste şi mi-a ieşit o bucată de Brahms. Atunci am realizat că interfonul este un instrument muzical perfect pentru mine”, susţine Decebal Popescu, rapsod urban.

Cu toate că nici n-a făcut conservatorul şi nici nu prea asculta muzică clasică, după câteva weekenduri în care a exersat câteva ore pe zi, artistul de cartier a dat primul concert.

„Am pus pliante în cutiile poştale ale tuturor vecinilor şi i-am invitat să ridice receptoarele interfoanelor la orele 19:00. Am interpretat Rapsodia Română, iar aplauzele au fost cea mai frumoasă răsplată”, a mai declarat artistul.

Acesta continuă să-şi delecteze vecinii cu simfonii şi, mai nou, chiar cu operete întregi, dar se plânge că nu găseşte un dirijor bun.

Scris de Ionut
4 noiembrie 2013 11:11

Alte articole

Vezi mai mult