Românii, curioşi să afle cât a stat Cărtărescu în închisoare, din moment ce a scris 12 cărţi

După cărțile scrise de Gigi Becali, George Copos sau Ioan Niculae, a venit rândul celor scrise de Mircea Cărtărescu să atragă atenția românilor. Mai ales că acesta din urmă a scris deja 12 volume de proză, plus alte câteva de poezie, românii au devenit extrem de curioși să afle pentru ce anume a stat Cărtărescu în închisoare.

”Oricum, a stat cu siguranță mult în închisoare, pentru că 12 cărți nu se scriu chiar atât de ușor”, crede un important critic literar. ”Iar cele 12 cărți i-au adus o reducere importantă a pedepsei, deci sentința inițială a fost de mulți ani. Domnul Cărtărescu ar trebui să fie onest și să spună public pentru ce a fost condamnat, ca să știm în ce context și-a publicat cărțile.”

Asta pentru că e foarte greu de intuit pentru ce anume a fost condamnat Mircea Cărtărescu. Mai ales că el nu pare genul care să pună la cale o inginerie financiară sau care să facă numeroase contracte cu statul. ”Mircea e mai degrabă genul care s-ar bate cu un pensionar pentru un loc în autobuz sau care și-ar parca mașina pe locul destinat persoanelor cu handicap”, spune un apropiat al fostului deținut, actualmente scriitor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
14 septembrie 2015 11:09
Citește mai mult despre: Cartarescu inchisoare

Alte articole

Vezi mai mult