Românii își pun uși de sticlă la apartamente, să prindă lumină de pe casa scării

Creșterea prețurilor la energie nu-i lasă fără reacție pe români. Mai ales că se apropie iarna și noaptea va deveni din ce în ce mai lungă, o măsură pe care o iau foarte mulți români este montarea unor uși de sticlă la apartamentele de bloc.

Ei speră că astfel vor putea folosi lumina de pe casa scării, în timp ce luminile de la ei din apartament vor rămâne stinse. „Să stau cu ușa deschisă ca să intre lumina de pe casa scării nu-i o soluție, că intră și frigul, nu doar lumina, așa că o ușă de sticlă e exact ce trebuie“, apreciază un român dintr-un bloc bucureștean.

„Desigur“, a adăugat acesta, „o ușă de sticlă te poate și expune periculos în caz că vine administratorul să te întrebe de întreținere, dar m-am gândit și la asta. Când vreau să nu știe de mine, pun o pătură pe ușa de sticlă și gata, nu mai vede nimic în interior.“

Nu toți își permit însă o ușă de sticlă, așa că românii mai săraci apelează la alt tertip. Dau o gaură cu bormașina prin tot peretele, până ajung la vecinul lor, și speră că acesta va lăsa lumina aprinsă ca să le intre și lor prin gaură vreun fascicul din când în când.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
20 septembrie 2022 16:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult