Până şi obiceiurile de sărbători ale românilor sunt afectate de creşterea criminalităţii! În unele zone ale ţării, hoţii de lemne au prins atât de mult tupeu încât intră în casele oamenilor pentru a le sustrage brazii de Crăciun. Din acest motiv, mulţi români refuză să mai plece în vacanţă, preferând să-şi păzească preţioşii pomi de iarnă.

hotdelemne_craciun.jpg
"Nu e suficient că stau ore întregi la coadă pe Valea Prahovei? Să mă întorc după Revelion şi să-mi găsesc bradul furat, pisica braconată pentru fildeşi, peştii din acvariu pescuiţi cu dinamită? Mai bine rămân în oraş, chem nişte prieteni pe la mine, bem un şpriţ", spune Gelu, un gospodar de 42 de ani din Bucureşti. "Da' să am grijă pe cine invit, să nu fie vreunu' hoţ de lemne sub acoperire."

"Nu-mi permit să angajez un pădurar cât plec în vacanţă, iar lemnul de brad e foarte căutat pe piaţa neagră, mai ales când vine la pachet cu globuri şi beteală", declară Maria, 29 de ani.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Friday, 27.12.2019 03:48 Monden

National Cinematografic