Românii nu-și mai botează copiii George, deoarece cred că e nume de obiect

De când un țigan care voia să epateze și-a botezat copilul George, românii au renunțat să mai folosească acest nume. Ei cred acum că George e nume de obiect, la fel ca Televizor, Termopan şi Leptop, și nu mai vor să se încurce cu el. Situația e cu atât mai complicată cu cât nimeni nu ştie exact ce obiect desemnează cuvântul “george”.

Persoanele pe care le cheamă deja așa au intrat în panică, deoarece se tem că un george ar putea fi o jucărie sexuală sau o tigaie de bucătărie. De rușine, mulți au dat buzna la oficiul stării civile ca să-și schimbe numele.

Iată ce a declarat unul dintre românii pe care i-am găsit ieri pe holurile Primăriei Sectorului 3: “Numele meu este George Coiflămând, dar vreau să mi-l schimb, deoarece nu mai pot suporta ruşinea. De acum încolo, o să mă cheme Radu Coiflămând.”

Nici experții de la Institutul de lingvistică al Academiei Române nu au stabilit încă ce obiect șucar desemnează cuvântul „george„. Cei mai mulți dintre ei bănuiesc totuşi că e vorba despre acel dispozitiv de băgat în priză pe care se montează pastilele pentru țânțari.

Scris de TNR
9 martie 2011 14:03

Alte articole

Vezi mai mult