Moartea lui Umberto Eco a scos încă o dată la iveală rezervele imense de snobism și ipocrizie de care dau dovadă românii cu cont de Facebook. Ca să nu rateze ocazia să se dea culți în spații publice, majoritatea s-au uitat ieri la ”Numele trandafirului”, ca să se poată lăuda acum pe Facebook că și ei l-au citit și iubit pe Umberto Eco.

umberto-eco.jpg ”Dacă ar fi să ne luăm după statusurile și comentariile de pe Facebook, românii ar fi primii într-un top al țărilor cu cei mai mulți cititori de Umberto Eco. Zilele acestea apar pe Facebook mai multe poze cu Umberto Eco decât cu pisici, ceea ce spune multe despre impostura utilizatorilor”, spune reputatul sociolog Decebal Popescu.

Există chiar și câteva cazuri de idioți care, pornind de la faptul că William de Baskerville este intepretat de Sean Connery, s-au încurcat și au ajuns să vadă alte filme, iar acum sunt convinși că Umberto Eco este cel care i-a dat viață lui James Bond. Iar alții sunt convinși că Umberto Eco e un nume pe care-l știu din telenovele.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Calin | Sunday, 21.02.2016 15:24 Monden

National Cinematografic