Românilor le vine greu să se lase de telefonul mobil, deși e cancerigen

Deși toată lumea știe că vorbitul la mobil poate să provoace cancer, nimeni nu renunță la acest viciu. Românii au devenit dependenți de telefon și nu sunt în stare să se abțină. Pentru cei care vor să se lase, psihologii recomandă folosirea unor telefoane de jucărie, deoarece unii sunt dependenți doar de gest.

Ce-i trist e că mulți vorbesc la telefon și când sunt înconjurați de alte persoane. Specialiștii au atras atenția că vorbitul pasiv este la fel de periculos va vorbitul activ, în special atunci când mobilul e pus pe speaker și aude toată lumea.

Ministerul Sănătății va organiza o campanie împotriva vorbitului la mobil, pentru a-i scăpa pe români de pericolele la care se expun zilnic. În plus, Guvernul vrea să interzică vorbitul la telefon în spații publice închise. Cei mai afectați de măsură sunt elevii de liceu, care se văd nevoiți să se ascundă în veceu ca să vorbească. Acest lucru este extrem de neplăcut, dacă ne gândim la zgomotele de pe fundal.

Medicii le recomandă femeilor gravide să nu vorbească la telefon în timpul sarcinii. În caz că li se rupe apa, este de dorit ca ele să trimită o telegramă la spital sau la numărul de urgență 112.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
4 iunie 2011 05:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult