Într-o comună de lângă Târgoviște locuiește singurul român care îl regretă pe Ceaușescu pe bună dreptate! Îl cheamă Aurel, are 82 de ani și încă așteaptă cei 100 de lei pe care i i-a împrumutat dictatorului în ultimele zile ale lui decembrie 1989.

batrantrist_regreta.jpg

"Ceaușescu rămăsese fără combustibil la elicopter și făcea autostopul. Nu puteam să nu opresc, că credeam că e încă șeful țării, mi-era frică să nu fac vreo gafă. L-am luat și l-am dus la Târgoviște, iar înainte să se dea jos din mașină m-a întrebat dacă nu cumva am 100 de lei. Spunea că și-a uitat portofelul și că mi-i dă în ianuarie, când îi intră banii de la partid", povestește Aurel.

"A doua zi, aflu că i-au zburat ăștia creierii. Normal că îl regret."

"Eu cred că nu l-au omorât. Eu cred că a fugit în Cuba ca să nu-i dea fraierului de Aurel ăia 100 de lei. Am încercat prin '90 să-l contactez pe Fidel Castro, să îi explic situația, dar cred că era înțeles cu Ceașcă să ne ignore", adaugă Ileana, soția lui Aurel.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Tuesday, 03.09.2019 13:20 Monden

National Cinematografic