Deşi mulţi susţin că e doar o legendă urbană, românul care l-a prins pe Dumnezeu de un picior e cât se poate de real! Mario Paraschiv, un instalator din cartierul bucureştean Ozana, se mândreşte şi acum cu şoseta lungă de 2 metri pe care a reuşit s-o înhaţe înainte ca Domnnul să-şi retragă, speriat, piciorul.

ciorapulluidumnezeu.jpg
"Să fi fost 2008, 2009. Eram pe terasa blocului, puneam nişte azbest ca să nu-mi mai plouă în casă. Atunci am observat, atârnând dintr-un nor, un picior absolut imens, musculos şi destul de păros. Să moară ce-am pă casă dacă nu e piciorul lui Dumnezeu! Aşa mi-am spus atunci", povesteşte Mario.

"Am făcut o poză cu telefonul şi am coborât să le arăt vecinilor minunea, dar nimeni n-a vrut să mă creadă. Au râs, au zis că e balon meteorologic, că e iluzie optică, că am halucinaţii, că am luat speiş. De ciudă m-am urcat înapoi pe bloc. Piciorul era încă acolo. Nu ştiu ce-a fost în capul meu, dar mi-am luat avânt şi am sărit să mă agăţ de el", adaugă bărbatul. "Atunci mi s-a rupt filmul"

Mario îşi aminteşte doar cum s-a trezit patru etaje mai jos, în grădina blocului, ţinând în braţe marea şosetă albă, care a făcut de atunci foarte multe minuni.

"Au venit de la Patriarhie să autentifice ciorapul, i-a lăsat mască. Ăia de la Vatican mi-au spus că e mai preţios decât giulgiul din Torino pentru că nu e un fals din epoca Renaşterii, dar nu-l pot prelua ei fiindcă nu primesc donaţii în lenjerie intimă purtată. Totuşi, Papa mi-a adresat felicitări şi m-a numit custodele ciorapului."

"E un bumbac foarte bun. Îmi place să-l ţesal, să-l spăl cu apă sfinţită. Uneori dorm în el şi mă simt ca în sânul lui Avraam, dar de obicei e expus în capela pe care am construit-o special în spatele blocului", spune Mario.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Sunday, 13.05.2018 08:56 Monden

National Cinematografic