Rușine, ministerul Culturii! Salonul memorial de păcănele Viorel Lis zace în paragină

Vorbim de un plan coerent cultural, de bugete de centenar, despre identitate națională și simbolism dar, ca întotdeauna, când este de făcut ceva suntem iar la coadă. Un mausoleu al culturii românești, o adevărată bornă în hotarul identității naționale, salonul memorial de păcănele „Viorel Lis” din Capitală zace în paragină.

Societatea civilă îndreaptă acuzele asupra ministerului Culturii, custodele acestui important obiectiv cultural. „Ministerul a avut la dispoziție patru ani pentru a remedia toate aceste probleme. Patru ani pentru că încă de-atunci am seiszat starea gravă a salonului, deteriorarea butoanelor de la aparate, o ruptură în lambriu și un persistent miros de pipi de la bar”, a declarat Rodica Iacob, președinta ONG-ului „Viorel Lis – între dragoste și vis”, ce dorește păstrarea memoriei marelui primar precum și introducerea acestuia pe bancnota de 25 de lei.

Ministerul Culturii spune că nu poate aloca acum 25 de milioane de euro, bani necesari de urgență pentru repararea salonului memorial de păcănele Viorel Lis. „Fără aceste sume de care avem drastică nevoie nu putem garanta faianța nespartă la baie și colac de veceu, scrumiere, pahare neciobite de coniac și coniac”, se plânge administrația monumentului istoric. 

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

15 octombrie 2018 11:21
Citește mai mult despre: pacanele viorel lis

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult