Ruşine naţională! Submarinul românesc Delfinul, capturat la năvod de un pescador turcesc

Incident militar în Marea Neagră. Submarinul românesc Delfinul a fost surprins mişeleşte de duşmanul turc în Marea Neagră şi a căzut în plasa unui pescador, în timp ce echipajul privea neputincios prin periscop. Aflat în reparaţii, singurul submarin strategic românesc a fost luat de un val şi a fost dus în larg. Acolo, turcii veniţi la furat de calcan au intrat în el.

Căpitanul Victor T. povesteşte: „Pedalorul notru n-a mai putut evita impactul cu năvodul. Ne-au săltat. Cel mai grav a fost în cambuză, unde bucătarul submarinului pusese o oală cu sarmale pe foc“.

Marinarii români acuză: „Turcii au dat cu monofilament, şi noi nu avem tehnică de luptă pe submarin pentru aşa ceva. Am lansat o torpilă, adică o sticlă de cola cu un cui în vârf, în care băgăm Mentos şi ţâşneşte spre inamic“, spune matelotul Robert Acrişor, din Marina Militară Română.

După ce l-au capturat, turcii au tractat submarinul şi s-au fotografiat cu el în portul Marmaris, lăudându-se că au prins un guvid de 30 de metri. L-au săltat cu scripeţii şi când l-au tăiat să-i scoată icrele, au ieşit românii din burta submarinului şi au început să cerşească blugi şi carpete.

Până la urmă turcii au fost băieţi buni, au cusut submarinul cu sfoară pescărească, l-au pupat şi l-au eliberat în apele teritoriale româneşti.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
8 ianuarie 2023 13:05
Citește mai mult despre: submarin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult