S-a aflat adevărul: de fapt, Babasha n-a fost huiduit că-i manelist, ci că-i moldovean

Noi detalii apar în cazul momentului de așa-zisă creativitate socio-culturală încercat aseară de solistul de la Coldplay. Se pare că invitatul lui Chris Martin pe scenă a fost contestat nu pentru că-i „un manelist împuțit care n-are ce căuta să spurce un așa concert”, ci din cauza originii sale. Prin definiție scârbit de conaționalii din nord-estul României, publicul majoritar bucureștean pur și simplu n-a putut suporta că Babasha e moldovean, ba încă și din Bacău!

„Bâăi, mia sî nu-mi vinî un buorât di muolduovian sâ-mi împutî conciertu’ cari l-aștiept di-un an di zâli, gien. Cî io nu mi-am luat biliet la Colpliei sî l-aud pi-un nispalat din curu’ Muolduovii cum schiaunî dupî gagicî-sa. Nu-nu, cî muzica-i uochiei, chiar mi-o plâăcut, da’ sî sî ducî la iel în sărăcii s-o cânti, nu aicișa!”, spune cu năduf un bucureștean get-beget. Și acuzele de rasism sunt demontate de numeroși spectatori: „Cum să fim rasiști?! Noi doar l-am huiduit… a, bine, dacă-i strigam «’te-n rasa mă-tii de moldovean scârbos, ieși la bordei!» – cum, de altfel, ar fi meritat – da, mai ziceam… da’ nici vorbă de-așa ceva”, se apără mulți din public.

Martorii spun că cei mai vehemenți contestatari ai lui Babasha au fost spectatorii veniți din Buzău. Neratând niciun moment prielnic pentru a-și clama non-moldovenismul, buzoienii au luat foc încă de la primele acorduri lălăite de manelist. Totuși, ei s-au rezumat doar la fluierături, neriscând să fie trădați de accent, ușor de detectat chiar și dintr-un banal „huo!”. „Ce să mai… nu ieșea așa nasol nici dac-aduceau vreun căcănar de-ăla de bozgor din Harghita – și nici xenofob nu sunt, să știți!”, concluzionează un fan Coldplay, dând ochii peste cap cu o mișcare vădit regățeană.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
14 iunie 2024 08:25
Citește mai mult despre: manelist moldovean

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult