S-a descoperit o petiţie din 1796, prin care hipsterii cereau benzi de călăreţi pe Podul Mogoşoaiei

În urmă cu mai bine de 200 de ani, tinerii bucureşteni aveau spirit civic! O dovedeşte o petiţie din vremea domnitorului fanariot Alexandru Moruzi, descoperită recent în pivniţa unei mânăstiri din Capitală.

“Cei peste 390 de semnatari ai petiţiei, în frunte cu tânărul Lascăr Conachi Popescu, dregător la o multinaţională austro-ungară din mahalaua Pipera, cereau trasarea a zeci de leghe de benzi de călăreţi pe arterele importante ale Bucureştilor, precum Podul Mogoşoaiei”, explică un istoric. “Petiţia din 1796 argumenta că mersul călare este mult mai ecologic, un călăreţ producând de două ori mai puţin bălegar decât o birjă obişnuită, cu doi cai.”

Din păcate, solicitarea hipsterilor de secol XVIII nu a fost bine primită de edilul de atunci, următoarea petiţie importantă din spaţiul civic valah urmând să apară abia în 1880, când zeci de tineri s-au opus vehement construirii Halei Matache.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
24 martie 2014 10:03

Alte articole

Vezi mai mult