Cine a spus că toţi studenţii îngraşă porcul în Ajun s-a înşelat amarnic! Un tânăr student la Politehnică a început pregătirea pentru examene încă de săptămâna trecută, iar acum se poate lăuda că ştie nici mai mult, nici mai puţin de 174 de rugăciuni din toate religiile lumii.

rugaciuni_in_toate_limbile.jpg
Prevăzător, Decebal Popescu a memorat mai întâi rugăciunile simple, ca “Tatăl nostru”, “Înger, îngeraşul meu” sau “Moliftele Sf. Pafnutie pentru succes în examene”. Astăzi, acesta ţinteşte cu încredere spre nota 10, ştiind să reproducă mantre budiste, ode adresate lui Zoroastru sau lui Vişnu dar şi rugăciuni către zeii nordici, cei greco-romani sau divinităţile aborigenilor din Papua.

“Pentru că n-avem de unde şti care religie e cea adevărată, nu putem fi siguri care dintre zei ne va ajuta să trecem examenul, în condiţiile în care pe prof nu l-am văzut la faţă anul ăsta”, spune Popescu. “De-aia m-am pus anul ăsta pe învăţat. Colegii mei spun că sunt tocilar, că e suficient să dai câteva acatiste ca să treci la fizică, dar eu merg la sigur.”

“Cel mai greu a fost să învăţ rugăciunile incaşe, pentru că doar câţiva înţelepţi de pe crestele Anzilor se mai închină la Viracocha. Numai eu ştiu câtă coca am mestecat cu şamanii până mi le-au spus”, recunoaşte Popescu, convins că învăţatul va da roade.

Scris de Vasile | Tuesday, 26.01.2016 00:17 Monden

National Cinematografic