S-a rezolvat! Cluburile din Mamaia care deversau cocaină în mare au fost închise

Problema poluării litoralului românesc cu droguri a fost rezolvată parțial în urma unui control DSV la mai multe cluburi din Mamaia. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare au constatat mai multe nereguli printre care și faptul că angajații deversau cocaina neconsumată de pe mese direct în apa mării. 

„Au fost verificat patru cluburi de fițe de pe raza stațiunii Mamaia și au fost aplicate amenzi în valoare de 4000 de lei. Totodată s-a luat decizia închiderii acestora pe o perioadă de 30 de zile, în această perioadă fiind obligate să-și rezolve problemele sanitare și de poluare. Totodată, Garda de Mediu a aplicat și ea o serie de amenzi cu valori cuprinse între 500 și 800 de lei”, a declarat comisarul Mircea Iulian de la DSV Constanța. 

Conform legii, cocaina secundară, cocaina rămasă în urma folosirii trebuie împachetată în cărămizi și sterilizată înainte de a fi pusă din nou în comerț. Mulți patroni de club însă preferă să arunce cocaina în mare, că este mult mai ieftin. Aceasta este recuperată de branconieri care o gătesc apoi în niște ceaunuri mari și pun înapoi pe piață la prețuri de dumping, afectând astfel o importantă ramură industrială. 

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

7 aprilie 2019 11:25
Citește mai mult despre: cocaina litoral mamaia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult