Legea privind fumatul în spații închise a avut efecte nebănuite și surprinzătoare. O statistică recentă arată că acum românii fumează mai mult ca înainte, în special când ies la băut, din cauza vremii frumoase. Terasele sunt pline de români care fumează ca disperații, țigară de la țigară, că nu se știe când se face frig. 

fumat terasa.jpg

„Am fumat un pachet doar de două ore, de când am ieșit la terasă. Știu că e cald afară, dar e totuși aprilie, serile sunt mai reci și trebuie să intru înăuntru. Și n-ar fi asta nasol, dar înăuntru au rămas doar ăia, serioșii, care vin la cârciumă să dea sfaturi altora despre cum să-și ducă viața”, spune Cristian B, un tânăr care stătea pe o terasă din București. 

Singura soluție pentru oprirea fumatului ar putea fi, în opinia specialiștilor, o iarnă mai cruntă, cu viscole, care să-i țină pe români blocați în case, unde se poate fuma în voie atâta timp cât nu sunt căsătoriți. Soluția cu interzicerea completă a fumatului nu este una viabilă, întrucât fără țigări românii beau mai mult și-și bat nevasta, conduc mașina cu viteză și votează FSN până le dă sângele pe nas. 

Scris de Eftimie | Monday, 04.04.2016 17:43 Monden

National Cinematografic