Sacrificiu! Un român bea 20 de litri de Pepsi pe zi, că are nevoie de PET-uri pentru vin

Sigur ai fost la neamuri şi băut, la un moment dat, vin de ţară sau ţuică dintr-un bidon vechi de Pepsi – dar te-ai întrebat de unde vin toate PET-urile alea? Reporterii TNR şi-au pus această întrebare şi l-au descoperit pe nea Sile din Răscrăceni, judeţul Galaţi.

Sile Afloricăi e printre cei mai respectaţi oameni de la el din comună: unul din ultimii ţărani care duce mai departe meseria de peturar.

În fiecare zi, acesta se trezeşte la 5 dimineaţa şi, vreme de zece, uneori douăsprezece ore, bea Pepsi fără încetare, o muncă grea, întreruptă doar de pauza obligatorie de budă.

Astfel, el obţine PET-urile goale de Pepsi, atât de căutate de producătorii de vin şi ţuică din zonă.

„Am 80 de ani, dar arăt ca la 60, pentru că băuturile astea gazoase te conservă perfect. Te mumifică, practic”, glumeşte nea Sile. „Seara, după 20, 25 de litri de Pepsi, nici nu-ţi mai vine să mergi la birt. Şi nici nu poţi să dormi, că ai băut 20, 25 de litri de Pepsi.”

„Plătesc cam patru lei pentru o sticlă de doi litri de Pepsi, dar după ce îl beau, vând sticla goală în piaţă cu 6 lei. Nu e mult, dar e banul meu, muncit de mine”, oftează nea Sile.

Scris de Vasile
21 octombrie 2019 13:10
Citește mai mult despre: PET

Alte articole

Vezi mai mult