Lăsaţi “Cuminţenia” şi alte prostii, adevăratul nostru patrimoniu chiar are nevoie de ajutorul tău ACUM! O spune Ministerul Culturii, care organizează o subscripţie publică urgentă pentru a-l ţine în ţară pe îndrăgitul interpret Florin Salam după ce, în urmă cu puţin timp, acesta a ameninţat că nu va mai cânta în România.

salamealmeu.jpg
Potrivit specialiştilor, 11 milioane de euro ar fi suficienţi pentru a-l convinge pe manelist să nu-şi caute norocul pe alte meleaguri. “Ca orice mare om de cultură, Salam s-a obişnuit cu nişte standarde de viaţă, nu poţi să-l pui să stea la bloc, ca Jean de la Craiova sau alţi poeţi minori”, a comentat Rareş Pepea, şeful departamentului de salamologie al Universităţii Bucureşti.

O sumedenie de intelectuali români au subscris deja la iniţiativa Guvernului, printre care Andrei Pleşu, al cărui editorial, “A plecat nebunul de Salam?”, a înregistrat deja 174 de vizualizări pe site-ul revistei Integrame Dilema Veche.

“Companii precum Meda, Ifantis sau Caroli au donat deja sume considerabile, iar un banner uriaş cu inscripţia 'Salam e al tău' ornează încă de ieri Palatul Victoria, însă va fi nevoie de contribuţia multor mii de români pentru ca marele nostru manelist să nu părăsească ţara pentru totdeauna. Brâncuşi a fost un exerciţiu bun, dar acum chiar trebuie să dovedim că ne putem uni pentru un scop nobil!”, a transmis ministrul culturii, Denisa.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 23.09.2016 15:31 Monden

National Cinematografic