Lăsaţi “Cuminţenia” şi alte prostii, adevăratul nostru patrimoniu chiar are nevoie de ajutorul tău ACUM! O spune Ministerul Culturii, care organizează o subscripţie publică urgentă pentru a-l ţine în ţară pe îndrăgitul interpret Florin Salam după ce, în urmă cu puţin timp, acesta a ameninţat că nu va mai cânta în România.

salamealmeu.jpg
Potrivit specialiştilor, 11 milioane de euro ar fi suficienţi pentru a-l convinge pe manelist să nu-şi caute norocul pe alte meleaguri. “Ca orice mare om de cultură, Salam s-a obişnuit cu nişte standarde de viaţă, nu poţi să-l pui să stea la bloc, ca Jean de la Craiova sau alţi poeţi minori”, a comentat Rareş Pepea, şeful departamentului de salamologie al Universităţii Bucureşti.

O sumedenie de intelectuali români au subscris deja la iniţiativa Guvernului, printre care Andrei Pleşu, al cărui editorial, “A plecat nebunul de Salam?”, a înregistrat deja 174 de vizualizări pe site-ul revistei Integrame Dilema Veche.

“Companii precum Meda, Ifantis sau Caroli au donat deja sume considerabile, iar un banner uriaş cu inscripţia 'Salam e al tău' ornează încă de ieri Palatul Victoria, însă va fi nevoie de contribuţia multor mii de români pentru ca marele nostru manelist să nu părăsească ţara pentru totdeauna. Brâncuşi a fost un exerciţiu bun, dar acum chiar trebuie să dovedim că ne putem uni pentru un scop nobil!”, a transmis ministrul culturii, Denisa.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 23.09.2016 15:31 Monden

National Cinematografic