Sărbătoare în metroul bucureştean! Un bodyguard de la Scorseze Security a împlinit 100 de ani

Personalul Metrorex a avut astăzi prilej de sărbătoare! Unul dintre angajaţii firmei Scorseze, care asigură de ani buni paza în metroul bucureştean, a împlinit astăzi 100 de ani, alăturându-se celorlalţi 490 de bodyguarzi centenarieni care veghează asupra metroului, farmaciilor şi supermarketurilor din Capitală.

“Fiul meu, în vârstă de 83 de ani, îmi calcă pe urme. Tocmai s-a angajat paznic la Mega Image”, se laudă sărbătoritul. “Până să lucreze la metrou mai are ceva: trebuie să înveţe să se ascundă ori de câte ori e un scandal, să arate cât mai neameninţător ca să nu se ia cineva de el… În plus, trebuie să dea burta şi muşchii jos. Eu, de exemplu, am 40 de kg. Nu vreau să mă laud, dar e greutatea ideală pentru un gardian public.”

“Nu ştim exact ce îi face atât de longevivi pe paznicii de la metrou”, spune un medic geriatru de la Institutul Ana Aslan. “Poate e aerul din subteran, poate atitudinea lor relaxată sau poate vreun factor ereditar. Oricum, un lucru e cert: în nici un alt domeniu de activitate nu vei întâlni o asemenea proporţie de oameni trecuţi de 100 de ani. Nici măcar printre pensionari.”

Scris de Vasile
26 august 2014 12:08
Citește mai mult despre: metrou scorseze

Alte articole

Vezi mai mult