Sărbători uitate! Azi sunt şi Floriile ţigăneşti, când sunt serbaţi cei care poartă nume de maşini

Cu toţii ştim că astăzi sunt Floriile şi românii cu nume de flori trebuie să dea de băut, dar câţi ne amintim de o altă sărbătoare importantă, care cade adesea în aceeaşi zi? În unele comunităţi rurale, precum Strehaia, Buzescu de Teleorman sau sectorul 5 al Capitalei, obiceiul arhaic al Floriilor ţigăneşti este păstrat cu sfinţenie.

“Astăzi, spune vechea datină, sunt cinstiţi toţi cei care poartă nume de maşini, precum Toyota, Mercedes, Volkswagen sau Mitsubishi. Legenda spune că în această zi, primul nostru bulibaşă a intrat călare pe măgar în cetate, trăgând după el o caroserie ruginită de Dacie 1100 pe care voia să o ducă la REMAT”, explică Hummer Linguraru, unul dintre sărbătoriţii de azi. “Se zice că în acel moment turnuleţele s-au prefăcut toate în aur şi au strălucit ca soarele!”

“Ştiu de ziua asta deosebită de la străbunicul meu, Ford Model T”, adaugă un locuitor din Strehaia. “Râdeţi, dar pe vremea aia era un nume la modă. Azi se poartă mai degrabă numele inspirate din filmele de Hollywood, de exemplu Bugatti Veyron sau Lamborghini Diablo, dar şi acestea sunt sărbătorite azi, fiindcă noi ţinem la tradiţie!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 aprilie 2015 13:04

Alte articole

Vezi mai mult