Dezvăluirile “Panama Papers” se ţin lanţ! Jurnaliştii de investigaţie au reuşit să dea de urma lui Ghiocel Asimionesei, un gospodar în vârstă de 53 de ani din Vaslui, acuzat că a ascuns într-un offshore mai bine de 174 de kile de ţuică de-aia bună.

panama_tuica_mossack_fonseca.jpg
“Pentru a evita să dea de băut vecinilor, Asimionesei şi-a deschis mai multe conturi în Panama şi Insulele Virgine, unde ţinea ţuică, vin şi alte bogăţii. Dacă veneai la el la poartă să-i ceri o cinzeacă de prună, se dădea sărac lipit, zicea că bea numai apă de ani de zile, şi când colo era un magnat. Un Ţiriac al ţuicii”, spune primarul comunei. “Păi, să nu-ţi vină să-i trânteşti un topor în gard evazionistului?”

De-a lungul timpului, mai mulţi activişti, printre care Julien Assange şi Edward Snowden, l-au acuzat pe Asimionesei că ascunde ţuică în paradisuri fiscale. Până acum, însă, singurele dovezi în acest sens erau declaraţiile martorilor oculari, care îl vedeau adesea cărând în pivniţă saci de prune, corcoduşe şi alte fructe de provenienţă incertă.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 05.04.2016 18:14 Monden

National Cinematografic