Scandal! Ca să nu afle vecinii de ea, un vasluian îşi ţinea ţuica într-un offshore din Panama

Dezvăluirile “Panama Papers” se ţin lanţ! Jurnaliştii de investigaţie au reuşit să dea de urma lui Ghiocel Asimionesei, un gospodar în vârstă de 53 de ani din Vaslui, acuzat că a ascuns într-un offshore mai bine de 174 de kile de ţuică de-aia bună.

“Pentru a evita să dea de băut vecinilor, Asimionesei şi-a deschis mai multe conturi în Panama şi Insulele Virgine, unde ţinea ţuică, vin şi alte bogăţii. Dacă veneai la el la poartă să-i ceri o cinzeacă de prună, se dădea sărac lipit, zicea că bea numai apă de ani de zile, şi când colo era un magnat. Un Ţiriac al ţuicii”, spune primarul comunei. “Păi, să nu-ţi vină să-i trânteşti un topor în gard evazionistului?”

De-a lungul timpului, mai mulţi activişti, printre care Julien Assange şi Edward Snowden, l-au acuzat pe Asimionesei că ascunde ţuică în paradisuri fiscale. Până acum, însă, singurele dovezi în acest sens erau declaraţiile martorilor oculari, care îl vedeau adesea cărând în pivniţă saci de prune, corcoduşe şi alte fructe de provenienţă incertă.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
5 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: alcool betivi offshore panama tuica Vaslui

Alte articole

Vezi mai mult