Scandal diplomatic! Robotul Curiosity a călcat doi marţieni pe trecerea de pietoni

Un incident care riscă să stârnească antipatii grave faţă de civilizaţia umană a avut loc aseară, când robotul Curiosity, aflat în misiune pe planeta roşie, a accidentat doi marţieni chiar pe trecerea de pietoni. Guvernul american neagă că acesta ar fi depăşit viteza permisă în explorarea spaţială, dând vina pe oboseala robotului, însă există martori potrivit cărora Curiosity ar fi fost alimentat cu combustibili interzişi cu doar câteva ore înaintea accidentului.

“Robotul nostru se află de luni întregi în căutarea moleculelor organice pe Marte, probabil nu a observat indicatorul de trecere de pietoni”, a declarat un reprezentant NASA. “Dacă se dovedeşte că urmele de pe asfaltul marţian aparţin unor forme de viaţă, pe lângă valoarea ştiinţifică a descoperirii, vom lua în considerare plata unor despăgubiri către familie, astfel încât să nu se ajungă la un proces.”

Anumite surse transmit însă că NASA ar fi iniţiat deja un nou program spaţial vizând repatrierea robotului, astfel încât acesta să fie judecat într-un tribunal american. “Nu e prima oară când Curiosity e implicat într-un accident; cu câteva zile în urmă a intrat într-un gard în timp ce analiza forma ciudată a unei roci marţiene.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
5 martie 2013 14:03

Alte articole

Vezi mai mult