Un scandal de proporţii zguduie lumea showbizului românesc! Celebrul interpret Florin Salam e acuzat că ar fi plagiat melodia "A venit nebunul de Salam" după o piesă a lui Florin Bogardo din 1967, intitulată "A venit nebunul de Florin Bogardo".

salam_plagiat_bogardo.jpg
"Când am ascultat cele două piese una după alta, am înmărmurit. 'A venit nebunul de Salam / Cu cel mai tare program' e practic 'A venit nebunul de Florin Bogardo / Cu şlagărul de mare succes', transpus în gamă majoră. Cine a fost la Mamaia în anii şaizeci ştie exact la ce mă refer", apreciază Nicholas Paleru, muzicolog.

"Ironia sorţii: din câte ştim, Bogardo a interpretat prima oară această piesă la nunta unui unchi al lui Liviu Dragnea!", adaugă specialistul.

Nu e prima oară când manelistul e acuzat de plagiat. În urmă cu câţiva ani, fanii au descoperit asemănări izbitoare între "Eu sunt bomba nucleară" şi piesa mult mai veche a lui Dan Spătaru, 'Hai la noi la Medgidia să vezi cum eu sunt bomba nucleară'.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Friday, 19.10.2018 18:43 Monden

National Cinematografic