Dosarul Siveco este mai complex decât se așteptau chiar și procurorii. În timpul anchetei aceștia au descoperit că firma a folosit fonduri alocate de la bugetul de stat pentru compunerea și producerea a ultimelor trei albume Voltaj. Siveco a alocat resurse umane, programatori și calculatoare pentru crearea unor melodii ale trupei. 

voltaj_apple.jpg

În nota procurorului se arată că inginerii de la Siveco au avut probleme în a crea o muzică atât de proastă cât să se potrivească cu vocea lui Călin Goia, așa că au trebuit să abordeze problema invers, prima dată au creat muzică bună și apoi, folosind o serie de algoritmi de reducere, a compus melodiile pe care le iubește o țară întreagă. 

Trupa Voltaj devine astfel o parte importantă în grupările de interese care căpușează statul român, nemulțumindu-se doar cu banii primiți de la primării pentru șușanele locale. Implicarea trupei Voltaj în sisteme de fraudare a statului arată cât de adâncă este caracatița mafiei atât la ministerul Comunicațiilor cât și în muzică. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Sunday, 15.10.2017 15:02 Monden

National Cinematografic