Mai nou, niciun festival nu poate avea loc fără un scandal monstru, iar "George Enescu" n-avea cum să facă excepţie! Zeci de fani ai lui Antonio Vivaldi care au participat la reprezentaţia de ieri de la Ateneu au părăsit sala, înfuriaţi că un clavecinist italian a interpretat o manea de Tomaso Albinoni.

clavecin_enescu.jpg

"În halul ăsta am ajuns, să cânte 'Adagiu în sol minor' la Enescu? Ce-i aici, Hanul Drumeţului? Mai lipsea să danseze cineva menuetul, ca la nunţile de interlopi", se plânge Eusebiu Papacaragea, unul dintre melomanii care şi-au cerut instantaneu banii înapoi.

"Eu am venit aici să ascult muzică barocă frumoasă, Scarlatti, Tartini, Vivaldi, Pergolesi, nu borhot", adaugă Ludwig von Popescu, un alt cetăţean indignat că acordurile sălbatice ale muzicii lui Albinoni au pângărit coardele instrumentului său preferat, clavecinul.

"Recunosc că am mai ascultat şi eu Albinoni. Merge la un chef, când s-a consumat mai multe măsuri de lichior de stafide şi scoate cineva o harpă. Dar chiar aşa, în public, într-un lăcaş de cultură?", declară Amelia Mavrocordat, martoră la destrăbălare.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Monday, 02.09.2019 17:50 Monden

National Cinematografic