Scandal la Festivalul Enescu! Fanii lui Vivaldi, revoltaţi că s-a dat o manea de Albinoni

Mai nou, niciun festival nu poate avea loc fără un scandal monstru, iar „George Enescu” n-avea cum să facă excepţie! Zeci de fani ai lui Antonio Vivaldi care au participat la reprezentaţia de ieri de la Ateneu au părăsit sala, înfuriaţi că un clavecinist italian a interpretat o manea de Tomaso Albinoni.

„În halul ăsta am ajuns, să cânte ‘Adagiu în sol minor’ la Enescu? Ce-i aici, Hanul Drumeţului? Mai lipsea să danseze cineva menuetul, ca la nunţile de interlopi”, se plânge Eusebiu Papacaragea, unul dintre melomanii care şi-au cerut instantaneu banii înapoi.

„Eu am venit aici să ascult muzică barocă frumoasă, Scarlatti, Tartini, Vivaldi, Pergolesi, nu borhot”, adaugă Ludwig von Popescu, un alt cetăţean indignat că acordurile sălbatice ale muzicii lui Albinoni au pângărit coardele instrumentului său preferat, clavecinul.

„Recunosc că am mai ascultat şi eu Albinoni. Merge la un chef, când s-a consumat mai multe măsuri de lichior de stafide şi scoate cineva o harpă. Dar chiar aşa, în public, într-un lăcaş de cultură?”, declară Amelia Mavrocordat, martoră la destrăbălare.

Scris de Vasile
2 septembrie 2019 15:09
Citește mai mult despre: manele

Alte articole

Vezi mai mult