Scandalos! Un chirurg din Vaslui a uitat într-un pacient toporul cu care l-a operat

Un medic din Vaslui ar putea fi acuzat de malpraxis, după ce, într-un moment de neatenţie, a uitat într-un pacient instrumentul cu care a efectuat operaţia: toporul. “Îmi pare sincer rău pentru ce s-a întâmplat, de obicei sunt foarte atent şi, când scap ceva într-un pacient, observ imediat şi scot obiectul. Acum, pur şi simplu nu mi-am dat seama. Probabil toporul s-a făcut nevăzut în spatele ficatului, care era foarte mărit”, a declarat chirurgul Ghiocel Asimionesei.

Surprinzător, deşi a stat cu toporul în el mai bine de trei zile, pacientul este încă în viaţă. “La câteva ore de la ieşirea din spital, am simţit că mă taie ceva la burtă, dar m-am gândit că e doar vreo diaree, de la ţuica pe care am băut-o după spirt, ca să se ducă mai bine vinul băut după operaţie. Dar, când m-am aşezat pe veceu, n-a ieşit nimic şi atunci am intrat la bănuieli”, spune bărbatul operat.

Ghinioanele pacientului nu s-au oprit aici, chirurgul uitând o asistentă înăuntru, în timpul operaţiei de scoatere a toporului. “Mulţi îmi zic să-l dau în judecată, dar e mai bine cu asistenta înăuntru, că am motive să beau cât pentru doi”, a declarat pacientul.

Scris de Luchian
5 octombrie 2013 03:10

Alte articole

Vezi mai mult