Scandalos! Un istoric spune că Iepuraşul de Paşti e doar un mit şi nu un personaj istoric!

Teorie scandaloasă emisă de un istoric din Marea Britanie! El afirmă că Iepuraşul de Paşti e o simplă legendă, un mit: „Oricât de greu ne-ar veni să credem, Iepuraşul nu a existat niciodată decât în imaginaţia oamenilor, dat fiind faptul nu există dovezi care să ateste existenţa Lui istorică”.

Opinia publică este indignată de teoria istoricului: „Cum poate să spună aşa ceva? Sute de milioane de oameni cred în Iepuraşul de Paşti şi merg la shopping în fiecare an în numele Lui! Să afirmi că Iepuraşul nu a existat e ca şi cum ai afirma că toate aceste milioane de persoane cumpără cadouri inutile în fiecare primăvară doar pentru că aşa li se spune în reclame că trebuie să facă.”

Istoricul britanic explică însă că, dacă analizăm cu rigoare ştiinţifică toate datele, e evident că Iepuraşul de Paşti este un mit, oricât de mult ne-am dori să nu fie aşa. „Cea mai bună dovadă”, spune iconoclastul om de ştiinţă, „e aceea că Iepuraşul nu e atestat nicăieri în cărţile pentru copii din secolul I. Doar Pliniu cel Tânăr are un paragraf în care povesteşte cum în vremea împăratului Traian a apărut o sectă bizară care credea în Iepuraş şi mergea în numele acestuia la mall de Paşti să cumpere cadouri şi să mănânce fast-food. Ultimele cercetări indică însă că acest paragraf ar putea fi o interpolare mai târzie, chiar dacă foarte bine făcută, astfel că i-a indus în eroare pe istorici veacuri de-a rândul.”

Scris de TNR
16 aprilie 2012 12:04

Alte articole

Vezi mai mult