Scandalul „Gheboasă” la Enescu! Un dirijor a scris cuvinte obscene în aer cu bagheta

Nici n-a început bine şi e deja întinat de un scandal tip „Gheboasă”! La Festivalul Enescu din Bucureşti, dirijorul polonez Brzstislaw Krbuzurskwow e acuzat că a adresat publicului injurii deosebit de grave, scriind în aer cu bagheta nişte cuvinte greu de reprodus, dar care au legătură cu reproducerea.

Potrivit unor martori, în timp ce dirija concertul de marţi al Orchestrei Filarmonice din Sosnowiec, Krbuzurskwow a desenat din gesturi ample cu bagheta cuvinte precum p…, m…, g… şi f…, stârnind hohote de râs din partea mai multor golani care intraseră pe naşpa şi stăteau pe trepte. Două doamne din public au leşinat, iar Theodor Paleologu a roşit puternic din cauza unui puseu de tensiune.

Cunoscut ca un rebel în lumea agitatorilor băţului, dirijorul polonez nu e la prima asemenea abatere. „În 2014, la Covent Garden, nici măcar n-a folosit bagheta, ci… doamne, iartă-mă”, spune Sir Auxenţiu Caragheorghiopol, meloman.

Aflaţi din întâmplare la Festivalul Enescu, mai mulţi jandarmi în civil s-au autosesizat şi l-au amendat pe dirijor cu 1000 de lei pentru ultraj invizibil.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
30 august 2023 11:00
Citește mai mult despre: dirijor Enescu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult