Românii s-au cam săturat de atitudinea din ultima vreme a poetului național Mihai Eminescu, sărbătorit în aceste zile. Deși se fac 170 de ani de la nașterea acestuia, poetul nepereche încă n-a dat nimănui de băut de ziua lui, cu toate că apropouri s-au făcut.

mihai_eminescu.jpg

„Adică, ce să înțelegem și noi? L-am tot felicitat, i-am zis La mulți ani, i-am luat cadouri peste cadouri, pentru numele lui Dumnezeu, am numit străzi și comune după el și și i-am făcut statui, ce pana mea mai vrea? Nu e cazul să se simtă și el să aducă o ladă de bere la băieți și-o găleată cu vinuri în gheață?”, a declarat președintele literaturii române, domnul Nicolae Manolescu.

Numeroși români au început să-și pună întrebări cu privire la această atitudine arogantă a lui Mihai Eminescu și dacă nu cumva ar fi mai bine să-l alegem poet național pe Nichita Stănescu, că ăla era băiat de comitet. „Nichita dă de băut și acum deși e mort de câteva decenii. Într-o seară l-a vizitat sub formă de stafie pe Ștefan Agopian și a băut cu el până dimineața, după care l-au trolat pe Sever Voinescu pe Facebook până a înebunit ăla, că ăla se ia foarte în serios”, a declarat o sursă din lumea intelectualității românești.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Wednesday, 15.01.2020 12:53 Monden

National Cinematografic