Pentru a face față absenteismului din ce în ce mai ridicat, Ministerul Educației a hotărât ca manualele alternative să fie mai pe înțelesul elevilor. Cum opere precum “La vulturi” sau “Scrisoarea a III-a” nu mai spun nimic fără un marketing adecvat, s-a găsit o soluție pentru a stârni interesul școlarilor.

manual_romana_tabloid.jpg
“Citește în pagina următoare ce a făcut Mircea! Baiazid NU se aștepta la așa ceva!” sună un text inserat în poezia lui Eminescu.

“Regele Sobieski a rămas MUT când a văzut asta. Întoarce pagina și vei înțelege cum plăieșii l-au UMILIT” este titlul capitolului despre nuvela lui Costache Negruzzi.

Strategia s-a bucurat de un succes imens în rândul elevilor. “În sfârșit ne-am dat și noi seama ce chestii interesante se întâmplă în toate operele astea. Până acum era plictisitor, treceam de la o poezie la o nuvelă fără să înțelegem ce este așa important. Însă cum să nu vrei să știi de ce un sultan rămâne mut de uimire?”, s-a întrebat un elev.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Laurentiu | Thursday, 08.01.2015 19:01 Monden

National Cinematografic