”Școala altfel” și în Strehaia! Săptămâna asta, țiganii chiar își duc copiii la școală

Forfotă mare în Strehaia, cu ocazia săptămânii în care se organizează ”Școala altfel” – sau, cum spun localnicii, ”Școala h’altfel”. Pentru prima dată – și singura, totodată – în acest an, țiganii din localitate chiar își duc copiii la școală.

”Fiind vorba de cel mai mare eveniment cultural din Strehaia care nu implică maneliști, vă dați seama că ne-am pregătit temeinic”, s-a lăudat Liviu Portofel, directorul școlii din Strehaia. ”Cum restul anului în școală își țin caii părinții elevilor noștri, vă dați seama că a fost o muncă titanică să eliberăm și să aerisim toate sălile de clasă. Mirosul de bălegar aproape că nu se mai simte.”

Directorul a ținut însă să precizeze că țiganii din Strehaia nu-și țin caii în școală după bunul plac. ”Suntem foarte riguroși”, a precizat Liviu Portofel, ”cine n-are copil cu vârstă de școală nu are dreptul să își țină calul aici. Și cu mai mulți cai au voie doar părinții ai căror copii obțin rezultate bune la învățătură pe perioada săptămânii «Școala h’altfel». Suntem totuși o școală, nu un grajd public!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
20 aprilie 2016 15:04
Citește mai mult despre: scoala Strehaia tigan

Alte articole

Vezi mai mult