Veşti bune pentru amatorii de preparate tradiţionale româneşti! Guvernul a anunţat recent reducerea TVA de la 9% la 5% pentru această categorie de produse, ceea ce înseamnă că vom scoate mai puţin din buzunar pentru şaorma, burgeri, pulled pork, pizza şi alte delicatese moştenite de la daci.

saormatraditionala.jpg
"Sunt încântat! Îmi aduc aminte şi acum cum punea bunica tulumba de carne la învârtit pentru şaorma, la noi la ţară în Vlaşca, de mureau mâţele de poftă în jurul sobei", spune Aurel, cunoscut nostalgic din sectorul 3 al Capitalei. "Făcea şi pentru copiii vecinilor câte una mică, cu de toate."

"No, poate aşa o să cumpere lumea mai mult prosciuto şi pepperoni de la standul meu din mall", adaugă Grigore, măcelar tradiţional din Mărginimea Sibiului. "Şi dacă vreţi mozzarella, e un baci la mine în sat care o importă pe cea mai autentică!"

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Friday, 31.05.2019 13:43 Monden

National Cinematografic