Decizia de a elimina impozitul pe venit pentru jurnaliști are deja un efect pozitiv, altul decât că l-a enervat pe Cristian Tudor Popescu: încep românii să se întoarcă în țară. Astfel, mulți dintre jurnaliștii români care au dus greul culesului de căpșuni din Spania în ultimii ani și-au făcut bagajele și așteaptă să încaseze ultimii bani de la angajator, după care se vor urca în autocarul de România.

roman-camp-capsuni1.jpg ”Chiar dacă nu se câștigă la fel de bine din jurnalism ca din căpșuni, cu scutirea asta de impozit parcă nu mai e chiar așa rău să fii jurnalist”, spune un fost angajat Realitatea TV, aflat la căpșuni în Spania de mai bine de 4 ani. ”Pentru că, să fim sinceri, o zi la muncă la căpșuni te consumă mai mult decât o lună întreagă de lucrat într-o redacție.”

Jurnaliștii care revin în țară spun că anii petrecuți în Spanuia nu le-a afectat calitățile de jurnaliști. ”În presă ne folosim de degete ca să scriem la tastatură, iar noi fix asta am făcut și-n Spania atâția ani, ne-am folosit de degete - ok, pentru cules căpșuni, dar tot despre dexteritatea degetelor e vorba și acolo”, spune fostul angajat Realitatea TV.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Thursday, 13.02.2020 19:43 Monden

National Cinematografic