Se întorc jurnaliştii plecaţi în Spania la căpşuni, acum că s-a scos impozitul pe venit

Decizia de a elimina impozitul pe venit pentru jurnaliști are deja un efect pozitiv, altul decât că l-a enervat pe Cristian Tudor Popescu: încep românii să se întoarcă în țară. Astfel, mulți dintre jurnaliștii români care au dus greul culesului de căpșuni din Spania în ultimii ani și-au făcut bagajele și așteaptă să încaseze ultimii bani de la angajator, după care se vor urca în autocarul de România.

”Chiar dacă nu se câștigă la fel de bine din jurnalism ca din căpșuni, cu scutirea asta de impozit parcă nu mai e chiar așa rău să fii jurnalist”, spune un fost angajat Realitatea TV, aflat la căpșuni în Spania de mai bine de 4 ani. ”Pentru că, să fim sinceri, o zi la muncă la căpșuni te consumă mai mult decât o lună întreagă de lucrat într-o redacție.”

Jurnaliștii care revin în țară spun că anii petrecuți în Spanuia nu le-a afectat calitățile de jurnaliști. ”În presă ne folosim de degete ca să scriem la tastatură, iar noi fix asta am făcut și-n Spania atâția ani, ne-am folosit de degete – ok, pentru cules căpșuni, dar tot despre dexteritatea degetelor e vorba și acolo”, spune fostul angajat Realitatea TV.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
13 februarie 2020 17:43
Citește mai mult despre: jurnalist

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult