După mii de ani de tradiţie nestrămutată, Biserica a cedat insistenţelor românilor lacomi şi a anunţat că va introduce, pe lângă tradiţionalul pişcot din care muşcă mirii, şi o porţie de mici cu muştar, astfel încât aceştia să pornească la lungul drum al căsniciei cu stomacurile pline, şi nu doar amăgiţi de o gustărică.

mici_nunta.jpg “Mii de ani am ţinut cu dinţii de această tradiţie, dar, din păcate, a trebuit să ne recunoaştem învinşi de lăcomia românilor. Din ce în ce mai multe cupluri ne reproşau că plecau din biserică cu burta goală, că mai bine nu muşcau nici din pişcotul ăla, că mai rău le făcea foame. Aşa că am decis să le oferim şi o porţie de mici cu muştar, tradiţionalele preparate româneşti furate de la turci, pentru că, la români, dragostea trece prin stomac. Din păcate, se pare că acolo rămâne”, spune preotul Decebatie Vântuleţ.

Acesta se teme că, în viitor, românii se vor lăcomi şi mai tare. “Nu ştiu dacă a fost cea mai bună decizie să introducem micii. La cât de lacomi sunt românii, mi-e să nu transforme biserica în bufet suedez”, a mai adăugat preotul.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Luchian | Saturday, 01.08.2015 15:06 Monden

National Cinematografic