Bonțida, comuna în care se află castelul Bánffy, unde an de an se ține festivalul Electric Castle, trece prin cea mai cruntă secetă din ultimii ani. Țăranii de-acolo se plâng că din cauza anulării festivalului n-a mai plouat deloc în zonă și multe din culturile lor sunt compromise.

seceta-crunta.jpg ”Da, este adevărat, anularea Electric Castle a dat clima peste cap”, a confirmat și un meteorolog clujean. ”An de an, festivalul aducea ploaie și asta însemna belșug pentru culturile țăranilor din zonă. Cum s-a anulat festivalul, cum nu s-au mai adunat norii. Seceta este cruntă.”

Situația este atât de disperată  încât primarul din Bonțida a încercat să aducă ploaia punând muzică de la edițiile trecute ale festivalului la niște boxe imense, amplasate chiar în curtea castelului Bánffy. ”Degeaba, că n-a funcționat”, oftează primarul. ”Însă voi încerca să prind niște hipsteri de la Cluj și să-i aduc aici, poate dacă pun și muzică și am și hipsteri la castel, vine și ploaia. Doamne-ajută!”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Friday, 17.07.2020 17:56 Monden

National Cinematografic