Secetă în Bonțida! Din cauză că nu s-a ținut Electric Castle n-a plouat deloc în zonă

Bonțida, comuna în care se află castelul Bánffy, unde an de an se ține festivalul Electric Castle, trece prin cea mai cruntă secetă din ultimii ani. Țăranii de-acolo se plâng că din cauza anulării festivalului n-a mai plouat deloc în zonă și multe din culturile lor sunt compromise.

”Da, este adevărat, anularea Electric Castle a dat clima peste cap”, a confirmat și un meteorolog clujean. ”An de an, festivalul aducea ploaie și asta însemna belșug pentru culturile țăranilor din zonă. Cum s-a anulat festivalul, cum nu s-au mai adunat norii. Seceta este cruntă.”

Situația este atât de disperată încât primarul din Bonțida a încercat să aducă ploaia punând muzică de la edițiile trecute ale festivalului la niște boxe imense, amplasate chiar în curtea castelului Bánffy. ”Degeaba, că n-a funcționat”, oftează primarul. ”Însă voi încerca să prind niște hipsteri de la Cluj și să-i aduc aici, poate dacă pun și muzică și am și hipsteri la castel, vine și ploaia. Doamne-ajută!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
17 iulie 2020 15:07

Alte articole

Vezi mai mult