Consumul de droguri poate avea efecte groaznice şi dependenţii ajung să facă lucruri de neînţeles, îşi abandonează familiile, ajung să comită infracţiuni, sau, mai grav, folosesc expresia “cu drag”. Există unii care combină heroina cu LSD-ul şi ajung să spună inclusiv “Cu mult drag”.cu_drag_lsd.jpg

"Nu bănuiam că soţia mea ar fi dependentă de droguri, dar când am auzit-o spunând "cu drag" la o serbare, mi-am dat seama că ascunde un secret murdar: drogurile!", spune un bucureştean.

Există niveluri de adicţie şi de sechele. Sunt cei cu forme uşoare, care folosesc “cu drag” la finalul mailurilor, dar cea mai gravă formă e la cei care pronunţă expresia în conversaţii, spre oroarea celor din jur.

Se spune că iniţiatorul expresiei ar fi fost criminalul Ion Iliescu, care folosea expresia "măi dragă".

Cercetătorii spun că un “cu drag” auzit brusc în timpul unei discuţii poate avea efecte mai neplăcute decât 3 ore de ascultat colinde în Kaufland. Mulţi români fug înainte să apuce să zică “cu drag” cel cu care vorbeşte. Mulţi nici nu mai zic “mulţumesc”, ca să nu se trezească loviţi de un “cu drag” scârbos.

Scris de Ionut | Friday, 13.12.2019 13:49 Monden

National Cinematografic