Are miliarde și tot nu se satură! Patriarhul Daniel a urmat exemplul corporațiilor și a organizat un Secret Santa în cadrul Bisericii Ortodoxe, dar pe modelul știut deja: banii ajung la el. Fiecare preot din cei 56.000 cât are România a primit sarcina de a contribui cu 1000 de Euro, pe lângă lista obișnuită de plocoane de Crăciun: 2 curcani, 2 damigene de vin, 1 porc sau 1 vițel.patriarhul_daniel_multi_bani.jpg

Anul ăsta, pentru că e Secret Santa, Patriarhul le-a spus preoților că nu trebuie să-și treacă numele pe plicul cu mia de Euro: ”Așa sunt regulile la Secret Santa, și mă ajută și pe mine, că am văzut că ăștia de la ANAF și-au cam luat-o în cap”, le-a transmis Patriarhul.

Pentru că unii preoți au două parohii și le e mai ușor să adune banii, având mai mulți creduli la dispoziție, au apărut nemulțumirile și doi preoți s-au încăierat, distrugându-și hainele de pe ei, în valoare de câteva zeci de mii de Euro. Spiritele au fost calmate de Patriarh, care le-a spus preoților că pot plăti cei 1000 de Euro și în rate, dar cu dobândă de 60% pe an.

Patriarhul încă nu știe ce cadou o să-și cumpere din cei 56 de milioane de Euro: ”Cred că nu-mi iau nimic, pentru că nu e frumos să risipesc banii adunați cu trudă de preoții mei de la cei mai săraci credincioși. Îi țin eu la mine, că vremurile sunt grele și banii nu trebuie risipiți”, a declarat Patriarhul.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Ionut | Sunday, 06.12.2015 11:21 Monden

National Cinematografic