Unul dintre cele mai excentrice zvonuri de pe Dealul Mitropoliei s-a dovedit a fi adevărat! Într-un interviu cu Wall Street Journal, Preafericitul Daniel a recunoscut aseară că deţine, de mai bine de cinci ani, o icoană făcătoare de minuni care prezice cursul valutar şi indicii bursieri.

patriarhul_icoana_curs_valutar.jpg
Lucrată măiastru în aur de 24K, icoana îl reprezintă pe Sf. Nicolae aşezat pe un tron, într-un nimb luminos pe care sunt afişate cursurile principalelor valute. La picioarele tronului, pe două benzi aurite se derulează cotaţiile bursei. “Dacă se roagă intens, oricine le poate vedea! În plus, icoana are un ochi pentru euro şi unul pentru dolar, din care lăcrimează atunci când creşte cursul, ca să te alerteze”, le-a explicat Patriarhul jurnaliştilor străini, pufnind în râs. “Cum altfel aş fi trecut eu aşa uşor prin criza asta? Din donaţii?”

“Mai cunosc în România doar două trei icoane similare. Pe una a desenat Gigi Becali mizerii şi e posibil să se fi stricat, una e aici, la Patriarhie, iar una e la mănăstirea Secu - dacă mă înţelegeţi”, a adăugat întâistătătorul Bisericii.

Artefactul miraculos, spun specialiştii, ar fi fost făurit în secolul al XV-lea de celebrul iconar Andrei Rubliov, căruia “nu i se spunea Rubliov pentru că era sărac.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 15.03.2015 11:45 Monden

National Cinematografic