Semnale economice sumbre: lui Țiriac i s-a terminat deja zacusca de trufe

Perspectivele unui 2019 nefericit vin nu doar din activitatea guvernanților, ci și din analiza necazurilor celor mai bogați români. Un exemplu este impasul lui Ion Țiriac, celebrul bogat constatând că a terminat înainte de vreme toată rezerva de zacuscă din trufe „Alba madona” împănate cu foițe groase de aur. Ultimul borcan, de 400 g, acoperit nu cu capac ordinar de platină, ci cu celofan elvețian filigranat, a fost consumat chiar în weekend, conform analiștilor bogăției.

Aceștia avertizează că penuria lui Țiriac e un indiciu pentru probleme economice grave. Ei spun că e exclus ca miliardarul să fi făcut în toamnă mai puține borcane decât în alți ani, ba dimpotrivă – recolta de trufe Perigord din 2018 fiind chiar generoasă. Explicația ar fi că Țiriac a mâncat zacusca mai rapid, pe fondul unei bulimii cauzate de stresul perspectivelor economice negative. „Pe vremuri îl ținea până spre vară, ba chiar și de pe-un an pe altul, că păstra borcanele la rece, în buncăr, pe fundul oceanului. Când era Ion Ion la facultate, îi punea pachet la charter mai în fiecare săptămână. Dar anul ăsta parcă s-au topit!”, se îngrijorează surse din anturajul bogatului.     

Prietenii lui Țiriac dau vina și pe generozitatea sa excesivă. „Chiar joia trecută a venit Wolfgang Porsche să ceară cu împrumut o cană de ulei de măsline Lambda. Nea Ion a plusat și cu un six-pack de zacuscă, să se laude ce bună i-a ieșit”, spune un apropiat. Acum, Ion Țiriac va trebui să iasă din iarnă cu ce i-a rămas prin cămară: caviar murat în butoaie de sequoia, câteva calupuri de brânză de balenă degresată și-o mână (80-90 kg) de șofran pus la uscat, pentru ceai. Asta pân-o da căldura și-or ieși pe sub garduri primele ciuperci Matsutake, să-și facă un borș de poftă. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Harald
14 ianuarie 2019 19:18
Citește mai mult despre: tiriac zacusca

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult