Şerban Huidu şi-a primit cu demnitate sentinţa: o mustrare verbală din partea judecătorului

Justiţia braşoveană a dat sentinţa finală în cazul accidentului produs de Şerban Huidu, eveniment rutier soldat cu trei morţi. După ce a analizat toate probele din dosar, judecătorul i-a cerut inculpatului să se ridice în picioare pentru a primi verdictul final. În continuare, Şerban Huidu a fost aspru dojenit de către judecător, de faţă cu toată lumea.

La ieşirea din tribunal, judecătorul de caz a declarat că procedura de judecată a fost mult îngreunată de rudele victimelor, care au depus zeci de plângeri penale pe la Poliţie şi Procuratură. „Nu puteam amâna la nesfârşit achitarea acestui om”, a spus judecătorul. „Din cauza unor astfel de recalmagii Justiţia română are o imagine atât de proastă.”

Avocaţii apărării spun că mustrarea aplicată lui Huidu a fost justă în mare parte, deşi judecătorul a insistat cam mult pe aspectele negative ale accidentului. Pe de altă parte, ei sunt mulţumiţi că instanţa nu a găsit niciun motiv pentru a-i suspenda permisul de conducere lui Şerban Huidu: „Permisul se suspendă numai dacă ai trecut pe roşu, dacă nu ai dat prioritate sau alte nebunii dintr-ăstea, ceea ce Şerban nu a făcut. Dar asta e situaţia, uneori legile fizicii sunt prea dure cu şoferii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 iunie 2012 16:06

Alte articole

Vezi mai mult