Sergiu Nicolaescu: „Am fost furat şi anul ăsta la Zmeura de Aur!”

Cinematografia românească, nedreptăţită din nou de marile premii internaţionale din lumea filmului! Potrivit lui Sergiu Nicolaescu, „Zmeura de Aur” ne-a fost refuzată şi anul acesta – din motive strict politice, susţine faimosul regizor. „Suntem o ţară prea mică pentru ca filmele noastre infecte să fie băgate în seamă la marile competiţii internaţionale, cu toate că e clar că sunt mult mai proaste decât cele ale americanilor din toate punctele de vedere: regie, scenariu, montaj, joc actoricesc. Eu unul de ani de zile îmi dau sufletul pe platou ca să iasă cel mai prost film posibil şi invariabil sunt nedreptăţit de juriul Zmeurei de Aur”.

„Filmul cu care m-am înscris anul acesta în competiţie, Ultimul corupt din România, e infinit mai prost decât marele câştigător al Zmeurei, Jack and Jill”, declară Sergiu Nicolaescu. „E o nedreptate clară, practic premiul a fost câştigat de o peliculă aproape decentă, la care de bine de rău puteai chiar să te şi uiţi. Asta cu toate că eu am fost nominalizat cu un film absolut mizerabil, ceva de-ţi vine să vomiţi, după primele 10 minute îţi doreşti să faci pe loc un atac cerebral şi să mori.”

Sergiu Nicolaescu spune că e totuşi şi vina subfinanţării: „Sunt obligat să fac filme îngrozitor de proaste cu bani puţini, ceea ce e inadmisibil. Păi înainte de ’89, dacă veneam cu o idee pentru o mizerie de film, mi se punea la dispoziţie absolut orice ceream, inclusiv spectatori.”

Pe acelaşi subiect:
Sergiu Nicolaescu a strâns bani pentru a-i ajuta pe regizorii netalentaţi
O nouă perversiune face ravagii printre bărbaţii însuraţi: sexul anual!
Facebook a introdus opţiunile „Dislike” şi „Hate” pentru pagina lui Justin Bieber

Scris de TNR
2 aprilie 2012 14:04

Alte articole

Vezi mai mult