Sezonul nunţilor! Cum a apărut Dansul Pinguinului? De fapt nuntaşii se ţineau să nu facă pe ei

În plin sezon al nunţilor, îndrăgitul Dans al Pinguinului face furori printre români, dar îi mai cunoaşte cineva adevărata istorie? Puţini ştiu că, exact ca stepul, riverdance-ul şi alte fenomene coregrafice, dansul pinguinului s-a născut la o nuntă cu 300 de invitaţi şi un singur WC.

“A fost groaznic. La vremea aia aveam şi o problemă intimă care mă trimitea la toaletă din jumătate în jumătate de oră. Nu cred că eram singura, fiindcă se făcuse o coadă de o sută de inşi”, povesteşte una dintre primele dansatoare de “Pinguin” din istorie. “Cumva, ne-am dat cu toţii seama că singurul mod să nu ne scăpăm pe noi e să executăm o serie de paşi: stânga, dreapta, înainte, înapoi, trei sărituri.”

“E adevărat, dansul pinguinului nu provine din ‘conga’ şi nici n-are vreo legătură cu pinguinii. Pinguinii pot face pipi când şi unde au chef, că la Polul Sud nu e nicio ruşine să-ţi scrii numele în zăpadă”, confirmă Decebal Popescu, maestru coregraf. “Îndrăgitul nostru dans de nunţi, cu salturile lui înfocate, se trage din ceea ce specialiştii în provocări moderne numesc ‘sindromul picioarelor încrucişate’: când pur şi simplu baia te atrage ca un magnet şi eşti îmbrăcat la patru ace. Dacă aveau Uro-Care pe vremea aia, nu auzea nimeni de dansul pinguinului!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 septembrie 2016 10:40
Citește mai mult despre: dansul pinguinului nunti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult