Şi copiii se bucură de ziua Ungariei! La Miercurea Ciuc, un clovn a făcut animale din kürtoş

Nu toţi ungurii îşi sărbătoresc ziua revendicând teritorii! Bohócz Ferencz, un artist de circ din Miercurea Ciuc, a participat astăzi la manifestaţiile de 15 martie din Secuime, unde a împletit tot felul de animale simpatice din kürtoş pentru copiii de toate etniile.

„Indiferent în ce limbă întrebat, copilurile a primit de la mine căluţ de kürtoş, girafă de kürtoş, şerpe de kürtoş, pudel de kürtoş, elefantul de kürtoş”, a zâmbit clovnul Ferencz, privind spre o liotă de puşti neastămpăraţi. „Putem cere Ardeal de la büdös olah în orişicare ziuă de la an, măcar astăzi să ne bucurăm şi să mâncăm căluţ. De kürtoş, bineînţeleasă.”

Pe lângă îndrăgitele figurine, clovnul Ferencz le-a mai dăruit juniorilor mustăţi false, ca să deprindă de mici arta răsucitului, şi a stat de vorbă cu ei ore în şir. „Cele mai mulţi vor să se facă pompier sau cosmonaut, foarte puţine iredentist”, a accentuat măscăriciul preferat al Harghitei.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
15 martie 2017 16:03

Alte articole

Vezi mai mult