Și Țiriac lucrează de-acasă: stă-n living și numără zilnic un camion de bani

Izolarea impusă de COVID-19 i-a forțat pe mulți să se orienteze spre lucrul de-acasă. Printre ei și celebrul bogat Ion Țiriac, nevoit să-și mute serviciul la domiciliu, între 4 pereți, mai exact 128. Pentru a continua istovitoarea muncă de la birou – numărarea banilor mulți pe care-i are – Țiriac a procedat la începutul izolării ca un corporatist: și-a luat de lucru acasă, unde a trimis un convoi de 9 basculante cu dolari și 14 cisterne cu euro.

Acestea, spun colegii, sunt task-uri cu deadline-ul depășit din cauza unor urgențe în lire sterline care i-au intrat în to-do list-ul zilnic la începutul pandemiei. Echipa lui Țiriac se plânge însă că bogatul e mai ineficient de când lucrează de-acasă: „L-am văzut des cum procrastinează. Ba se face c-a uitat la cât a ajuns cu numărătoarea, ca să aibă motiv s-o ia de la-nceput; ba iese în balcon din 5 în 5 minute în pauza de trabuc; ba-l uită Dumnezeu la dozatorul de șampanie, de vorbă cu colegele pe Skype despre noi rețete de caviar”, se plânge Mike Dorobezos, Creative Head of Counting în echipa lui Țiriac.

Mai mult, de când se discută de relaxarea izolării, bogatului nu-i mai stă mintea la muncă. Colegii l-au surprins online, jucând Solitaire pe lingouri cu Wolfgang Porsche, postând pe TikTok video-uri cu bani ce dansează psihedelic ori uitându-se la noul sezon din „S.O.S. mașini clasice” pe National Geographic, de unde-și comandă ce vrea, în sistem teleshopping. „Să-l vedeți când îl apucă trolatul… îl sună pe Ilie Năstase și face mișto de el, «Sărăkie, mai ții minte ce rupt în cur erai de-ai ajuns să candidezi la primăria Bucureștiului, doar-doar ai prinde-o ciorbă-n maț, LOOOL!», așa-i zice și-nchide repede”, oftează Dorobezos.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
11 mai 2020 15:11
Citește mai mult despre: tiriac

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult