Şocant! Doar 50% dintre cititorii Click! nu ştiu să citească!

Un recent studiu asupra pieţei media din România a dezvăluit faptul, absolut surprinzător, că doar 50% din cititorii Click! sunt complet analfabeţi. Aceste cifre i-au lăsat uimiţi pe autorii studiului, care spun că nu au nicio explicaţie pentru ele, ei aşteptându-se ca procentul de analfabeţi să fie mai degrabă în jurul a 99%, restul de 1% fiind reprezentaţi de corectorii tabloidului şi de o parte dintre redactorii acestuia.

“Practic, conţinutul ziarului Click este perfect conceput pentru cineva care nu ştie să citească”, explică un analist media. “Faptul că persoane care stăpânesc 2-3 litere citesc această publicaţie e extrem de îngrijorător şi ridică un semnal de alarmă asupra pretinsei superiorităţi a omului faţă de celelalte creaturi de pe Pământ. Un om normal care ştie cât de cât să citească ar fi copleşit numai de numărul de semne ale exclamării. ”

Există însă şi voci care susţin că rezultatele studiului au fost măsluite. Astfel, foile cu răspunsuri ar fi conţinut mesaje de genul “Ştii să citeşti? Vezi aici!”, la care cititorii Click! salivează şi răspund din instinct, chiar dacă nu înţeleg literele de pe foaia de hârtie.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
24 august 2012 13:08

Alte articole

Vezi mai mult