Şocant! În ‘45, un nazist beţiv şi-a înscenat moartea şi a fugit în Argentin

Documente recent declasificate de către CIA şi Mossad arată că, în 1945, un înalt ofiţer nazist extrem de beţiv şi-a înscenat moartea şi s-a ascuns în Argentin, vizavi de Club A.

„Hermann Pimmelhoden, unul dintre capii SS, ar fi ajuns în Argentin în toamna lui ’45. Probabil şi-a luat un nume care să nu bată la ochi, gen nea Marcel sau nea Ilie, şi a învăţat repede să mormăie ca beţivii. Cert e că multă lume jură că ar fi băut cu el. Îi plăcea Galbena de Odobeşti cu sifon”, spune Vasile Dobre, istoric.

„Oamenii Mossadului l-au căutat ani de zile, dar ştiţi şi voi ce aglomerat e în Centrul Vechi. Iar în buda aia de afară, dacă o mai ţineţi minte, până şi celor mai duri agenţi secreţi le era frică să intre”, adaugă Rică Scurmuş, expert în zona Lipscani.

„Ultima dată a fost văzut în Argentin prin 2004, la mesele alea galbene de plastic. Ehei, era un leu jumate o sticlă de Noroc. Acum s-a fiţoşit, ultima oară a trebuit să-mi vând medaliile ca să-mi plătesc nota”, spune nea Aurel Messerschmidt, un alt client al localului.

Scris de Vasile
10 ianuarie 2020 16:01
Citește mai mult despre: argentin

Alte articole

Vezi mai mult